Massey Ferguson RB V

Perswikkelcombinatie met variabele kamer. De balenpersen RB 4160V en RB 4180V van Massey Ferguson met variabele kamers hebben een gemeenschappelijk platform, produceren balen met een doorsnede tot 1,60 m of 1,80 m en zijn uitgerust met een gepatenteerd baalvormingssysteem met het Constant Pressure S.
Vragen over deze machine?

Omschrijving

Perswikkelcombinatie met variabele kamer. De balenpersen RB 4160V en RB 4180V van Massey Ferguson met variabele kamers hebben een gemeenschappelijk platform, produceren balen met een doorsnede tot 1,60 m of 1,80 m en zijn uitgerust met een gepatenteerd baalvormingssysteem met het Constant Pressure System (CPS) dat veren combineert met hydraulische actie om compacte, uniforme balen te produceren.

Een consistente balendichtheid is essentieel voor alle baalproducten en het nieuwe assortiment MF-rondebalenpersen met variabele kamer biedt agrariërs dan ook de beste oplossing dankzij hun toonaangevende verdichtings-, snij- en pick-upkwaliteiten.

Specificaties

Gewicht (bij benadering) (kg) 3.690 - 4.070
Diameter van perskamer (m) 0,7 - 1,8
Aanbevolen vermogen 80 - 100

Uitgelichte eigenschappen

mf-rb-v-key-benefit-exclusive-package-1400x933-2

MF RB Exclusive pakket

Het "Exclusive"-pakket, beschikbaar voor MF Xtra Round Balers, voegt Load Sensing- of TIM-functionaliteit toe. Dit nieuwe pakket functies maakt gebruik van de load sensing hydraulische verbinding met de tractor, of ISOBUS - (voor tractoren uitgerust met TIM), om veel functies te automatiseren en vermoeidheid van de machinist te verminderen. De productiviteit is ook verbeterd, omdat Exclusive balenpersen profiteren van automatische bediening van de achterklep, automatisch heffen van de pick-up en automatisch reinigen van de messenbodem. De nieuwe modellen bieden ook aanvullende mogelijkheden voor farm management data; dit betreft onder andere gewicht en vochtgehalte metingen.

mf-rb-v-key-benefit-pick-up-1400x933-1

Hogesnelheidpick-up

Met het nokvrije pick-upontwerp van Massey Ferguson zijn hogere werksnelheden mogelijk. De nokvrije pick-up heeft minder bewegende onderdelen en is daardoor stiller, eenvoudiger en betrouwbaarder. Weinig onderhoud en minder instelwerkzaamheden besparen tijd en verhogen de productiviteit. Het pick-upsysteem heeft vijf tandarmen met een tussenruimte van slechts 64 mm voor een hogere capaciteit en een soepelere gelijkmatige toevoer bij hoge snelheden. De extra lange flexibele tanden steken 13 cm uit buiten de segmentplaten voor een ongeëvenaard invoervolume. Op de Massey Ferguson rondebalenpersen is de pick-up heel dicht bij de rotor geplaatst, wat de gewasstroom bevordert en het risico op blokkeringen verlaagt.

MFRBV-Gallery-01

Xtracut voor optimale snijprestaties

Massey Ferguson-rondebalenpersen zijn ontworpen voor optimale prestaties en kunnen worden uitgerust met 13, 17 of 25 messen. De snij-inrichtingen zijn voorzien van de langste messen op de markt, zodat al het passerende materiaal gegarandeerd wordt gesneden. De Xtracut 17 en 25 zijn voorzien van twee sets hydraulisch bediende messenbanken met afzonderlijke bediening vanuit de cabine, afhankelijk van wat de klant nodig heeft.

MFRBV-Gallery-02-1

Hydroflexcontrol - beveiligingssysteem met twee fasen

In de eerste fase van Hydroflexcontrol kan het voorste deel van de perskamervloer bewegen, wat automatisch tot 80% van potentiële blokkeringen voorkomt en u laat doorwerken zonder onnodige stilstand. Bij een eventuele grotere blokkering wordt fase twee van de Hydroflexcontrol geactiveerd door de gebruiker en wordt de blokkering weggewerkt doordat het achterste deel van de vloer van de toevoer vanuit de cabine neergelaten, zodat het materiaal makkelijk in de perskamer kan komen en de stilstand minimaal is.

MFRBV-Gallery-03-02

Perskamer

De zijpanelen van de perskamer zijn nauwkeurig uitgelijnd tijdens het productieproces waarbij twee buizen met een grote diameter op het frame zijn gelast voor een slijtvaste, harde verbinding die een grotere duurzaamheid en een betere regeling van de balendichtheid biedt. Vier duurzame, dubbelgevouwen naadloze banden hebben een uitstekende grip op de baal. Met twee rekvaste basislagen van een speciaal synthetisch materiaal kunnen de banden zware belastingen verwerken bij het vormen van zware kuilvoerbalen.

MFRBV-Gallery-05-1

Constant Pressure System

Het Constant Pressure System (CPS) van Massey Ferguson houdt de druk constant met twee grote veren terwijl de baal wordt gevormd, zodat de druk vanuit de kern naar buiten wordt gehandhaafd. Nadat de kern is gevormd, neemt het hydraulische systeem de drukregeling over en wordt de druk opgevoerd totdat de volledige baal is gevormd. Zo wordt de druk op het baaloppervlak constant gehouden gedurende de hele cyclus.

Medewerker Knoll B.V.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op

Achthoevenweg 40
751SK Staphorst
24/7 storingsdienst
Officiële MF-dealer
50+ jaar ervaring

Onze meest recente occasions

Hiernaast vind je de meest recente occasions.

Offerte aanvragen

Massey Ferguson RB V

Perswikkelcombinatie met variabele kamer. De balenpersen RB 4160V en RB 4180V van Massey Ferguson met variabele kamers hebben een gemeenschappelijk platform, produceren balen met een doorsnede tot 1,60 m of 1,80 m en zijn uitgerust met een gepatenteerd baalvormingssysteem met het Constant Pressure S.