Massey Ferguson RB F

MF RB-serie rondebalenpersen – reeks met vaste kamer. De MF RB 3130F-balenpersen met vaste kamers hebben een perskamer van 1,5 kubieke meter met 18 Powergrip-walsen en een mechanische achtervergrendeling die een consistente baalvorm en -dichtheid garandeert.
Vragen over deze machine?

Omschrijving

MF RB-serie rondebalenpersen – reeks met vaste kamer. De MF RB 3130F-balenpersen met vaste kamers hebben een perskamer van 1,5 kubieke meter met 18 Powergrip-walsen en een mechanische achtervergrendeling die een consistente baalvorm en -dichtheid garandeert, terwijl het tweefasen-beschermingssysteem Hydroflexcontrol u op snelheid houdt door tot liefst 80% van de potentiële blokkeringen te voorkomen.

Een extreem betrouwbare en hoogwaardige reeks balenpersen die is afgestemd op uw specifieke behoeften met de productie van hooi-, kuilvoer- en strobalen van hoge dichtheid, terwijl ze toch makkelijk in te stellen en aan te passen zijn.

Specificaties

Gewicht (bij benadering) (kg) 3.000 - 3.200
Diameter van perskamer (m) 1,25
Aanbevolen vermogen 70

Uitgelichte eigenschappen

mf-rb-v-key-benefit-exclusive-package-1400x933-2

MF RB Exclusive pakket

Het "Exclusive"-pakket, beschikbaar voor MF Xtra Round Balers, voegt Load Sensing- of TIM-functionaliteit toe. Dit nieuwe pakket functies maakt gebruik van de load sensing hydraulische verbinding met de tractor, of ISOBUS - (voor tractoren uitgerust met TIM), om veel functies te automatiseren en vermoeidheid van de machinist te verminderen. De productiviteit is ook verbeterd, omdat Exclusive balenpersen profiteren van automatische bediening van de achterklep, automatisch heffen van de pick-up en automatisch reinigen van de messenbodem. De nieuwe modellen bieden ook aanvullende mogelijkheden voor farm management data; dit betreft onder andere gewicht en vochtgehalte metingen.

MFRBF-Gallery-08-1

Hogesnelheidpick-up

Met het nokvrije pick-upontwerp van Massey Ferguson zijn hogere werksnelheden mogelijk. De nokvrije pick-up heeft minder bewegende onderdelen en is daardoor stiller, eenvoudiger en betrouwbaarder. Weinig onderhoud en minder instelwerkzaamheden besparen tijd en verhogen de productiviteit. Het pick-upsysteem heeft vijf tandbalken met een tussenruimte van slechts 64 mm voor een hogere capaciteit en meer gelijkmatige toevoer op hoge snelheid. Op de Massey Ferguson rondebalenpersen is de pick-up heel dicht bij de rotor geplaatst, wat de gewasstroom bevordert en het risico op blokkeringen verlaagt.

mf-rb-f-key-benefit-xtracut-1400x933-1

Xtracut voor optimale snijprestaties

Massey Ferguson Xtracut is ontworpen voor optimale prestaties en kan worden uitgerust met 13, 17 of 25 messen. De snij-inrichtingen zijn voorzien van de langste messen op de markt, zodat al het passerende materiaal gegarandeerd wordt gesneden. De Xtracut 17 en 25 zijn voorzien van twee sets hydraulisch bediende messenbanken met afzonderlijke bediening vanuit de cabine, afhankelijk van wat de klant nodig heeft.

MFRBF-Gallery-05-1

Hydroflexcontrol - beveiligingssysteem met twee fasen

In de eerste fase van Hydroflexcontrol kan het voorste deel van de perskamervloer bewegen, wat automatisch tot 80% van potentiële blokkeringen voorkomt en u laat doorwerken zonder onnodige stilstand. Als er een ernstige verstopping optreedt, wordt fase twee van Hydroflexcontrol geactiveerd door de gebruiker en wordt de verstopping verholpen door de achterkant van de invoerkamervloer hydraulisch te verlagen vanuit de cabine, zodat materiaal er gemakkelijk doorheen kan en uitval tot een minimum wordt beperkt.

MFRBF-Gallery-06-2

Perskamer

De perskamer bestaat uit 18 Powergrip-walsen die zorgen voor een stevige grip en snellere rotatie van de baal voor een hogere dichtheid en betere baalvorm. De walsen met 10 ribben zijn vervaardigd van naadloze massieve buis. Deze bieden de hoogste duurzaamheid en prestaties in de branche en staan bekend om hun beproefde ontwerp en het vermogen om de extreemste omstandigheden te doorstaan. De nieuwe, verbeterde kamer heeft een spiraalvorm met een iets kleinere diameter aan de voorkant, zodat de invoer en baalrotatie worden verbeterd en de dichtheid en grip bij het wikkelen worden verhoogd.

MFRBF-Gallery-03-1

Opties voor netwikkelen

Perfect gevormde balen kunnen perfect worden opgebonden met het Varionet-systeem, waarmee u tijd voor een cyclus en bindmateriaal bespaart en balen voorbereidt voor een veilige verwerking en daaropvolgende opslag. Het beproefde en geteste Varionet bindsysteem werkt met een betrouwbare voorziening voor het spannen en spreiden van het net, die geschikt is voor verschillende breedten en nettypen voor het snel binden van balen van rand tot rand of ook over de rand. Een Variotwin-systeem voor net of touw is optioneel.

Medewerker Knoll B.V.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op

Achthoevenweg 40
751SK Staphorst
24/7 storingsdienst
Officiële MF-dealer
50+ jaar ervaring

Onze meest recente occasions

Hiernaast vind je de meest recente occasions.

Offerte aanvragen

Massey Ferguson RB F

MF RB-serie rondebalenpersen – reeks met vaste kamer. De MF RB 3130F-balenpersen met vaste kamers hebben een perskamer van 1,5 kubieke meter met 18 Powergrip-walsen en een mechanische achtervergrendeling die een consistente baalvorm en -dichtheid garandeert.