Massey Ferguson 1840

De MF 1840 kleine pakkenpers maakt gebruik van een ‘centerlijnontwerp’ waarin het gewas in een rechte lijn door de machine stroomt – zo werkt de machine als een ‘mini-grootpakpers’ met een sterk verbeterde efficiëntie.
Vragen over deze machine?

Omschrijving

De MF 1840 kleine pakkenpers maakt gebruik van een ‘centerlijnontwerp’ waarin het gewas in een rechte lijn door de machine stroomt – zo werkt de machine als een ‘mini-grootpakpers’ met een sterk verbeterde efficiëntie, doordat het gewas niet meer om een hoek hoeft te worden gewerkt om de perskamer te bereiken.
Belangrijke kenmerken zijn overgenomen van zijn voorganger, zoals de geringe transportbreedte, de 1,9 m brede pick-up met de standaard tastwielen, korte slag en hoge snelheid.

Specificaties

Werkbreedte pick-up (mm) 1.900
Perssnelheid (slagen/min) 100
Aanbevolen vermogen 50

Uitgelichte eigenschappen

MF1840-Gallery-03-2

een waardevolle investering

De MF 1840 Centre-line balenpers versterkt zijn reputatie dankzij zijn populaire ontwerp en sterke reputatie als de perfecte kleine vierkantebalenpers. Of u nu balen perst van een paar hectare per jaar voor uw eigen vee of duizenden balen per jaar perst voor commerciële doeleinden, de MF 1840 past perfect bij uw behoeften en uw budget.

MF1840-Gallery-02-1

Superieure invoer

De 1,9 meter brede pick-up is ontworpen met een kleine diameter en een laag profiel met dicht op elkaar geplaatste tanden, die ervoor zorgen dat het zwad netjes in zijn geheel wordt opgeraapt, zonder het gewas te beschadigen. De tastwielen, die standaard aan weerszijden zijn gemonteerd, helpen de pick-up om de bodemcontouren nog beter te volgen, wat beschadiging van de pick-uptanden voorkomt. De MF 1840 heeft een pick-up met vier tanden voor een snellere doorvoer.

MF1840-Gallery-09-1

Centre-line ontwerp

De unieke Centre-line constructie is ontwikkeld om de balenpers recht achter de trekker te laten lopen, waardoor het gebruiksgemak en zijn efficiëntie in het veld ongeëvenaard zijn. Bovendien zorgt dit ontwerp voor een beter gewichtsverdeling en daardoor voor een lagere bodemverdichting.

MF1840-Gallery-07-1

Gewasstroom

Het gewas wordt naar de precompressiekamer getransporteerd, waar de plakken worden voorgevormd, voordat deze de perskamer binnengaan. Dit zorgt voor een optimale baalvorm en verhoogd de baaldichtheid, terwijl de belasting van verschillende componenten afneemt. Zo wordt de algehele levensduur van de balenpers verlengd. Dankzij de korte slag en de hoge slagfrequentie van de perswagen, maakt het concept van de voorgevormde plakken de hoge capaciteit van de balenpers mogelijk. Gelijktijdig wordt de slijtage van de perswagenlagers aanzienlijk verlaagd, terwijl de pers meer balen produceert.

MF1840-Gallery-03-2

OptiForm-perskamer

Om onder alle omstandigheden verzekerd te zijn van een perfect gevormde baal en een consistente baaldichtheid, is de OptiForm-perskamer 460 mm (of 30%) langer dan die van het voorgaande model, de MF 1839-balenpers. De perskamer is ook voorzien van deuren met een verstelbare weerstand om een constante dichtheid ook onder de zwaarste omstandigheden te garanderen. Deze helpen bij aanpassing aan de uitgevoerde druk op de baal vanaf de bovenste en onderste dichtheidsrails.

Medewerker Knoll B.V.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op

Achthoevenweg 40
751SK Staphorst
24/7 storingsdienst
Officiële MF-dealer
50+ jaar ervaring

Onze meest recente occasions

Hiernaast vind je de meest recente occasions.

Offerte aanvragen

Massey Ferguson 1840

De MF 1840 kleine pakkenpers maakt gebruik van een ‘centerlijnontwerp’ waarin het gewas in een rechte lijn door de machine stroomt – zo werkt de machine als een ‘mini-grootpakpers’ met een sterk verbeterde efficiëntie.